петък, 12 февруари 2016 г.

Какво е Оренда?



     Вяра, любов и мъдрост




    Всички ние вече знаем, че и болестите и неудачите в живота ни се дължат на това, че сме се отдалечили от природата, от естествения начин на живот. Ние вече не живеем в хармония нито със земята, нито със себе си. Отдавна сме забравили мисията, с която сме дошли на тази Земя, а и рядко се опитваме да си спомним. Понякога душите ни крещят толкова силно, че нещо не  е наред, защото в забързания живот, в стремежа да си осигурим материални блага и комфорт, сме забравили за тях. 

    За българите има една дума, която директно ни зарежда с предаваната по наследство положителна енергия - Оренда. Оренда се е наричала магическата сила, поддържала една духовна територия (саракт), върху която се съхранявал и развивал българският дух. 

  Древните българи вярвали, че притежават най-мощната и истинска вътрешна сила. Чрез нея Тангра ги отличил от останалите племена и ги предопределил да побеждават и да изпълнят специалната мисия, с която ги е натоварил. Тази сила и знанието за нея достигат до нас като се предават от поколение на поколение."Българите са от религията на магите", пише арабският хронист от Х век Ал Масуди. Жреците-лечители шепнели специални тайни думи около запален огън, после удряли звънец и тъпани, изпадали в транс и произнасяли заклинания за пропъждане на злите духове. Древните българи почитали неодушевени предмети и вярвали в магическата им сила. Те вярвали, че цялата Вселена е изпълнена с една особена, свръхестествена сила, която не представлява винаги едно точно определено божество. Тя се крие по някакъв начин във всички предмети. Тази сила, за която, смятали, че обитава главата и кръвта, може да преминава от човек в друг човек или от човек в предмет и обратно, според поверието за т.нар. оренда. (повече информация на http://awake-is.blogspot.bg/ )
   Днес трябва да използваме  силата на родовия си дух, която ще ни помогне да се преборим със стреса и болестите на епохата си. Достатъчно е да вярваме в мощта на нашата уникална енергия и да вибрираме думата Оренда с положителни мисли всеки ден. Защото днес градим благополучието си за години напред, с мислите си, с думите си и с действията си определяме своята съдба. Нека се върнем към себе си, към природата, към забравените древни знания, да влезем в хармония с Вселената и от там да черпим своето вдъхновение!
http://de.dawanda.com/shop/Faith-Love-Inspiration

                                                

Няма коментари:

Публикуване на коментар